Selecteer een pagina

Jan de Graaf; creatieve copywriter & content specialist

Hi, mijn naam is Jan de Graaf. Ik ben een content specialist / copywriter overdag. En ’s nachts. En zo nu en dan ook in ’t weekend. Waar ik maar mee wil zeggen dat ik er niet voor terugschrik de mouwen op te stropen en door te gaan tot de klus geklaard is.

Ik denk oprecht dat tekst in het algemeen en reclame specifiek (geen grap) een belangrijke rol spelen. Hoeveel tijd we wel niet spenderen met het lezen van nieuwsberichten, artikelen, reclame slogans. Online, in het ov op tv waar dan ook. En het is mijn taak om er voor te zorgen dat het niet, uhm… slecht is.

Ik ken de regels van het vak en de regels van de Nederlandse grammatica, maar ben bereidt ze te breken als nodig. Een goed verhaal, een pakkende headline of slogan is geen bureaucratische kwestie. Het doet er niet toe of je nu schrijft ‘het hele goede verhaal’ of ‘het heel goede verhaal’ is. Het gaat om een meeslepen verhaal. Een verhaal dat mensen boeit, een verhaal dat ze raakt. Iets wat ze aanzet tot actie.

Scheelt dan ook dat ik niet alleen schrijf en content ontwikkel voor m’n werk, maar dat het een bezigheid is die ik doe met plezier. Geloof het of niet, maar voor dit stukje, voor het ontwikkelen van deze hele site verdomme, heb ik geen cent gekregen. Je moet er maar van houden. En dat doe ik gelukkig.